Традиційно на Новий рік українці кладуть на стіл найкращі наїдки. Деякі страви, можливо, чи не вперше потрапляють до родинного меню.Однак майже всі вони є незмінними супутниками святкування: салат Олів’є, бутерброди з ікрою, оселедець, холодець, шампанське та мандарини.

Аналітики «Слова і Діла» відстежили, як за три роки змінилися ціна на традиційні новорічні наїдки.

У 2015 році накрити стіл на чотири персони українці могли за 816 гривень. Натомість у 2017 році доведеться викласти на 22% більше – 1180 грн.

Згідно з даним Держстатистики, найбільш вартісними стравами будуть бутерброди з червоною ікрою та алкоголь. Їхня ціна за три роки зросла з 88 грн до 170 грн та з 225 грн до 324 грн відповідно. Доведеться витратитися й любителям м’яса, холодцю та цукерок.

Натомість найбюджетніший Новий рік – з оселедцем та мандаринами. За два роки їхня вартість майже не зросла. Оселедець подорожчав на 5 грн, а цитрусові фрукти – лише на 2 грн.

Детальніше – на інфографіці «Слова і Діла».